Logo-ul / eticheta PEFC furnizează informații privind originea produsului forestier în pădurile gestionate în mod durabil și în alte surse necontroversate. Cumpărătorii și cumpărătorii potențiali pot utiliza aceste informații în alegerea produsului în funcție de aspectele de mediu, precum și de alte considerații.
Scopul general al utilizării logoului / etichetei PEFC este, prin comunicarea informațiilor exacte și verificabile care nu induc în eroare, de a încuraja cererea și oferta de produse originare din pădurile gestionate durabil, stimulând astfel potențialul de îmbunătățire continuă, prin mijloacele pieței, a resursei forestiere mondiale.
Documentul se bazează pe principiile generale pentru etichete și declarații de mediu definite în ISO 14020: 2000.

Generatorul de etichete PEFC

Generatorul de etichete PEFC este disponibil pentru:
• Companii certificate lanț de custodie
• Proprietarii / administratorii de păduri certificate
• Utilizatori necertificați

Pentru a vă autentifica, accesați https://lg.pefc.org/login
și introduceți adresa dvs. de e-mail și parola.

Dacă nu aveți încă informațiile de logare, vă rugăm să contactați secretariatul PEFC România  –  office.pefc.ro@gmail.com

Trecerea la standardele 2020

În februarie 2020, PEFC a publicat cele mai recente versiuni ale standardelor PEFC pentru Lanțul de custodie (ST 2002) și Standardul pentru Mărcile comerciale PEFC (ST 2001). Standardul privind mărcile comerciale din 2020 aduce modificări etichetei PEFC.

Noul Generator de etichete (LG V2) produce etichete în conformitate cu standardul 2020 și există anumiți pași care trebuie parcurși înainte de a obține acces, în funcție de tipul de utilizator.

Companiile certificate pentru Lanțul de custodie vor avea acces la LG V2 odată ce sunt certificate conform standardului Lanțului de custodie 2020 și au semnat un nou contract de utilizare a mărcilor comerciale (sau au acceptat o modificare a contractului lor actual). Aflați mai multe informații pe site-ul PEFC Internațional.

Toți ceilalți utilizatori vor fi invitați de PEFC să semneze un nou contract de utilizare a Mărcilor comerciale sau să accepte modificarea contractului lor actual, înainte de a obține acces la LG V2.

Dacă aveți în continuare material pe care l-ați produs în timp ce ați fost certificat conform standardului Lanțului de custodie din 2013, puteți vinde acest material rămas folosind mărcile comerciale PEFC conform Regulilor de utilizare a logo-ului PEFC din 2008.