PEFC International este o organizație globală care se ocupă cu dezvoltarea și promovarea standardelor și certificărilor de gestionare a pădurilor sustenabile. PEFC (Programul pentru Recunoașterea Certificării Forestiere) este una dintre cele două scheme majore de certificare a pădurilor la nivel mondial.

PEFC International a fost înființată în 1999 ca o organizație non-profit pentru a promova practicile durabile în gestionarea pădurilor și pentru a recunoaște și promova cele mai bune practici ale proprietarilor de păduri. Astăzi, PEFC are membrii în mai mult de 40 de țări și este recunoscută ca una dintre cele mai importante scheme de certificare a pădurilor la nivel mondial.

PEFC International dezvoltă și promovează standardele de certificare a pădurilor sustenabile, care se aplică atât pădurilor gestionate de proprietari privați, cât și celor administrate de state. Aceste standarde se bazează pe principiile de sustenabilitate ecologică, socială și economică și se aplică în întreaga lume.

O certificare PEFC poate fi obținută de proprietarii de păduri, procesatori de lemn, comercianți de lemn și hârtie, precum și de orice altă organizație care dorește să se angajeze în practici de gestionare a pădurilor sustenabile. Odată obținută, certificarea PEFC oferă o recunoaștere internațională a angajamentului unei organizații față de gestionarea pădurilor într-un mod sustenabil.

În plus, PEFC International are o serie de parteneri, inclusiv organizații guvernamentale și ONG-uri, care lucrează împreună pentru a promova practicile de gestionare a pădurilor sustenabile la nivel global.

În concluzie, PEFC International este o organizație globală importantă care se ocupă cu dezvoltarea și promovarea standardelor și certificărilor de gestionare a pădurilor sustenabile. Această organizație joacă un rol esențial în protejarea și conservarea pădurilor din întreaga lume și în promovarea practicilor de gestionare a pădurilor sustenabile.