You are currently viewing Întâlnire de lansare Forum PEFC

Întâlnire de lansare Forum PEFC

Întâlnire de lansare a Forumului PEFC

În 31 iulie 2023 a avut loc prima întâlnire a Forumului PEFC pentru dezvoltarea reviziei Standardului Național PEFC pentru Management Forestier. Aceasta s-a desfășurat on-line pe platforma Teams și ne-am putut bucura de o prezență largă din partea factorilor interesați, fiind prezente 13 persoane. În cadrul acestui eveniment Forumul a trebuit să exerseze și prima decizie, legat de cine va fi Președintele acestuia. Domnul profesor univ. dr. Marian Dragoi a primit votul în unanimitate și va îndeplini acest rol pe întreaga perioadă a desfășurării activității Forumului. Rolul său este în principal de mediere atunci când subiecte puțin mai fierbinți vor încinge spiritele participanților și astfel să putem găsi consens și rezolvări care să fie agreate de toate părțile interesate. Îi mulțumim pentru onoarea de a ne fi lider în această călătorie la capătul căreia vom avea un nou Standard Național PEFC.  

Standardul Național PEFC românesc este o piesă-cheie în asigurarea gestionării responsabile a pădurilor din țară, contribuind la conservarea biodiversității, menținerea calității apelor și protejarea patrimoniului natural.

Scopul acestei prime întâlniri a Forumului este de a aduce la un loc toate părțile interesate, de la proprietarii de păduri, organizațiile non-guvernamentale și companiile din industria lemnului, pentru a începe un proces consultativ amplu de dezvoltare și actualizare a Standardului Național PEFC Românesc. Acest proces va integra cele mai recente descoperiri științifice, cele mai bune practici din domeniul gestionării durabile a pădurilor și feedback-ul tuturor actorilor relevanți din industrie.

Agenda întâlnirii:

  1. Prezentarea PEFC 
  2. Prezentarea participanților
  3. Prezentarea procesului de dezvoltare a reviziei
  4. Alegerea Președintelui Forumului
  5. Întrebări și răspunsuri
  6. Încheierea întâlnirii

Cu toții suntem conștienți de importanța pădurilor noastre și a rolului crucial pe care îl au în conservarea mediului înconjurător. Prin acest forum, suntem hotărâți să construim un standard național PEFC actualizat, echitabil și relevant pentru contextul specific al României.

Vă mulțumim pentru implicarea și sprijinul vostru în această inițiativă vitală pentru viitorul pădurilor noastre și, implicit, al planetei noastre.