You are currently viewing Consultare publică Standard Național PEFC

Consultare publică Standard Național PEFC

Finalizarea Consultării Publice pentru Standardul Național PEFC pentru Management Forestier

4 Mai 2024 -Procesul de consultare publică pentru Standardul Național PEFC pentru Management Forestier a luat sfârșit. Vă mulțumim tuturor celor care ați contribuit cu păreri, sugestii și observații în cadrul acestui proces. Feedback-ul dvs. valoros va fi luat în considerare în procesul finalizării standardului.

Vom continua să vă ținem la curent cu evoluțiile ulterioare și cu rezultatele finale ale consultării publice.

5 martie 2024 – PEFC România este încântată să anunțe începerea procesului de consultare publică pentru standardul național de management forestier. Acest important pas reflectă angajamentul nostru ferm pentru protejarea și promovarea sustenabilității în sectorul forestier din România.

Procesul de consultare publică se va desfășura pe o perioadă de 60 de zile până pe 3 mai 2024, oferind astfel oportunitatea tuturor părților interesate să își exprime opiniile valoroase legat de dezvoltarea standardului național. Este esențial să avem implicarea și sprijinul comunității în acest proces pentru a asigura că standardul reflectă cele mai bune practici și standardele internaționale în domeniul gestionării forestiere durabile.

Standardul național de management forestier este un instrument vital în eforturile noastre de conservare a resurselor naturale și de promovare a unei gestionări responsabile a pădurilor. Prin acest standard, ne angajăm să protejăm biodiversitatea și să asigurăm dezvoltarea durabilă a zonelor forestiere.

Suntem dedicați creării unui standard robust și echitabil, care să reflecte nevoile și valorile comunității noastre forestiere. Prin consultarea publică, dorim să ne asigurăm că toate perspectivele sunt luate în considerare și că standardul rezultat este în concordanță cu cele mai înalte standarde de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Invităm toate organizațiile și persoanele interesate să participe activ în acest proces și să-și împărtășească părerile și sugestiile lor. Contribuția dumneavoastră este vitală pentru succesul acestui proiect și pentru promovarea unei gestionări forestiere durabile în România.

Pentru a participa la consultarea publică și pentru a afla mai multe informații despre standardul național de management forestier, vă rugăm să vizitați website-ul nostru la adresa https://pefc.ro/revizia-standardului/. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră în această importantă inițiativă pentru viitorul pădurilor noastre.