pefc logo frontpage DK

Pentru că ne pasă de pădurile noastre

PEFC Internațional

 

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification, este o alianță mondială de vârf a sistemelor naționale de certificare a pădurilor. Ca organizație neguvernamentală internațională non-profit, ne dedicăm promovarea gestionării durabile a pădurilor prin certificarea independentă a terților.

Cu peste 300 de milioane de hectare de pădure certificate PEFC, suntem cel mai mare sistem de certificare a pădurilor din lume. La acestea trebuie adăugate peste 20.000 de companii care au obținut certificarea PEFC Chain of Custody, care demonstrează angajamentul lor de aprovizionare responsabilă a produselor certificate.

Ca organizație umbrelă, aprobăm sistemele naționale de certificare a pădurilor care au fost dezvoltate prin procese cu mai multe părți interesate și adaptate la prioritățile și condițiile locale. Dar, de asemenea, facem mult mai multe ...

Membrii noștri PEFC
PEFC este o alianță a sistemelor naționale de certificare a pădurilor, ONG-urilor, asociațiilor, companiilor și persoanelor fizice, care lucrează împreună pentru viziunea noastră asupra unei lumi care valorizează contribuția pădurilor durabile la planeta noastră și la viața noastră.

CITITI MAI MULT

Guvernanta
Guvernarea noastră este de jos în sus, ceea ce înseamnă că membrii noștri iau deciziile cheie printr-un sistem de vot echilibrat. Acest lucru ne permite să ne bazăm pe expertiza locală a membrilor noștri, completată de experiențele organizațiilor internaționale active.

CITITI MAI MULT

Finanțarea
În 2018, PEFC a operat un venit total de aproximativ 5.3 milioane CHF. Mai mult de două treimi din această sumă provin de la membrii noștri, în primul rând sistemele naționale de certificare a pădurilor, care de obicei nu sunt organizații cu profit.

CITITI MAI MULT

PEFC Annual Review 2020