pefc logo frontpage DK

Pentru că ne pasă de pădurile noastre

Certificare

overview forest

Certificarea pădurilor a fost lansată cu peste doua decenii în urmă pentru a proteja pădurile de practici de exploatare distructive.

Certificarea pădurilor este un sistem voluntar de inspecție și urmărire a lemnului, cherestelei, celulozei și a altor produse forestiere pentru a se asigura că au fost recoltate conform unui set strict de reglementări. Nu se reduce doar la ce arbori să se taie - certificarea pădurilor ia în considerare, de asemenea, bunăstarea socială și economică a lucrătorilor și a comunităților locale.

Mai multe sisteme diferite de certificare forestieră sunt acum utilizate in intreaga lume. Astăzi există mai mult de 50 de programe de certificare la nivel mondial care abordează mai multe tipuri de păduri și folosințe din întreaga lume. Cele mai mari două programe de certificare forestieră internațională sunt:

Forest Stewardship Council (FSC) și

Programul pentru aprobarea certificării forestiere (PEFC).

PEFC este cea mai mare schemă de certificare, în ceea ce privește suprafața de pădure, cu aproximativ 300 milioane de hectare certificate.

PEFC recunoaste doar păduri certificate la standarde care au fost revizuite și aprobate de PEFC. Sistemele naționale de certificare forestieră care doresc să fie recunoscute de către PEFC International, trebuie să stabilească standarde în conformitate cu cerințele unui cod de bune practici, și care trebuie să fie dezvoltate cu respectarea cerințelor de transparență, consultare și de luare a deciziilor prin consens.